Politică de Confidențialitate

Cu acest document dorim să te informăm despre modul în care colectăm, utilizăm, transferăm și protejăm datele tale personale atunci când interacționezi cu noi prin intermediul site-ului www.swart-romania.ro în legătură cu produsele noastre.

Prelucrăm datele tale cu caracter personal exclusiv în cadrul dispoziţiilor legale cu privire la protecţia datelor cu caracter personal din România. Acestea sunt dispoziţiile Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date precum şi dispoziţiile Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, în deplină concordanță cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protecția datelor” sau “GDPR”).

CINE SUNTEM

Swart România este denumirea comercială a SC LIBROM INVEST SRL, persoană juridică de naționalitate română, cu sediul social în Făgăraș, strada 1 Decembrie 1918, bl 10C, sc B, județul Brașov, cu număr de Ordin la Registrul Comerțului J8/193/2017 și cod unic de înregistrare fiscală 37008623 (în continuare Swart România). 

Pentru orice întrebare sau nelămurire în legătură cu această politică, poți să ne scrii la adresa de email: office@swart-romania.ro

INFORMAȚIILE COLECTATE ȘI DURATA DE STOCARE

Datele personale sunt toate datele sau informațiile care ne ajută să te putem identifica direct (de exemplu numele, prenumele tău) sau indirect (de exemplu, în funcție de profilul pe care îl creăm pentru a-ți transmite oferte personalizate). Anumite informații sunt mai puțin evidente (cum ar fi preferințele și obiceiurile tale la cumpărături, IP-ul computerului tău), dar asociate cu persoana ta, ne ajută să te putem identifica și sunt considerate tot ”date personale”.

Colectăm și prelucrăm doar datele de care avem nevoie ca să iți oferim o experiență plăcută atunci când navighezi sau faci cumpărături pe site-ul nostru. 

În general, colectăm datele cu caracter personal direct de la tine, astfel încât ai controlul asupra informațiilor pe care ni le oferi. Datele colectate pot fi, de exemplu când plasezi o comandă: 

– nume și prenume;

– numărul de telefon;

– adresa de livrare;

– adresa de email;

Alte date colectate indirect sunt:

– geo-localizarea dispozitivului de pe care navighezi pe site-ul nostru;

– informații despre produsele achiziționate;

– interese și preferințe legate de produsele noastre.

Vom păstra informaţiile cu caracter personal furnizate de către tine cât timp ai cont pe site-ul nostru, pentru timpul necesar onorării comenzilor plasate sau, în cazul în care contactezi departamentul relaţii cu clienţii, pentru intervalul necesar procesării cererilor tale.

Nu ești obligat să ne furnizezi datele tale cu caracter personal, însă dacă nu o faci nu vei putea finaliza comanda pe site-ul nostru și este posibil să nu beneficiezi de cea mai bună experiență online. Este oricum exclusiv decizia ta și o respectăm.

MESAJE DE MARKETING

Dacă ne-ai confirmat acordul, iți vom trimite mesaje de marketing prin email, sms sau cataloage prin curier pentru a ne asigura că ești la curent cu toate noutățile și ofertele noastre.

Poți să oprești recepționarea mesajelor de marketing prin:

Email la adresa: office@swart-romania.ro

Folosind opțiunea de dezabonare prezentă în footerul fiecărui newsletter.

DREPTURILE TALE

Conform noului Regulament pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (679/2016 – GDPR), ai următoarele drepturi:

Dreptul de a fi informat cu privire la modalitatea în care datele tale cu caracter personal sunt utilizate;

Dreptul de a accesa datele personale pe care le avem despre tine, completând următorul formular (link spre formular);

Dreptul de a solicita corectarea informaţiilor eronate pe care le avem despre tine;

Dreptul de a solicita ştergerea datelor tale, de a înceta procesarea sau colectarea datelor cu caracter personal, în anumite circumstanţe;

Dreptul de a opri comunicările de marketing prin newsletter (lucru pe care îl poţi face folosind opţiunea de dezabonare, afişată în footerul fiecărui email de acest tip, precum şi pagina dedicată dezabonării de pe site);

Dreptul de a semnala autorităţilor încălcarea drepturilor prevăzute de Noul Regulament pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal – autoritatea de reglementare în România este: Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (http://www.dataprotection.ro/).

Pentru exercitarea acestor drepturi, te poţi adresa cu o cerere scrisă (link form) expediată în format fizic sau electronic, la sediul punctului de lucru SC LIBROM INVEST SRL, strada Aviatorilor, 28 Bacău sau la adresa de email: office@swart-romania.ro , alăturând cererii un act de identitate a persoanei vizate.

În urma recepţionării solicitării tale, ne propunem să răspundem în maximum 30 de zile, cu excepția cazului în care acest lucru este deosebit de complicat sau dacă ai făcut mai multe solicitări. 

Dacă cererea este expediată de pe o altă adresă de email decât cea înregistrată pe site-ul nostru, ne rezervăm dreptul de a solicita mai multe informații pentru a confirma identitatea ta.

DE CE COLECTĂM DATELE PERSONALE

Colectăm datele tale personale pentru a putea răspunde cât mai prompt şi eficient solicitărilor şi comenzilor tale, în toate etapele procedurii de achiziţie: verificarea corectitudinii datelor introduse de tine în formularul de comandă, verificarea comenzii tale, emiterea facturii pentru produsele comandate de tine şi pentru a te putea contacta în legătură cu orice neclaritate apărută în efectuarea comenzii.

Vom utiliza datele tale cu caracter personal în următoarele scopuri:

– Numele, prenumele, adresa, adresa de email și numărul de telefon pentru facturarea și livrarea produselor comandate. Livrarea se face prin companii de curierat avizate de noi.

– Adresa de email și numărul de telefon pentru a te ține la curent cu statusul comenzii, atât din partea noastră cât și prin intermediul companiilor de curierat avizate de noi. 

– Adresa de email (dacă te-ai abonat la newsletter și ai confirmat abonarea prin email),  pentru a-ți trimite oferte generale și personalizate Swart România și a societăților partenere. Utilizarea încetează de îndată ce renunţi la serviciul newsletter. Poţi renunţa oricând la serviciul newsletter.

– Pentru returnarea produselor conform prevederilor legale și rambursarea contravalorii  produselor conform prevederilor legale, în acest scop vom avea nevoie și de alte date precum iban-ul băncii tale.

Furnizarea acestor date nu este obligatorie, iar colectarea lor se face doar cu acordul tău, exprimat prin semnătură pe documentele tipărite (comandă, facturi, documente de expediţie, etc.) sau prin completarea formularelor şi chestionarelor existente pe acest site (criptate automat, conform standardelor internaţionale în vigoare). Refuzul de a furniza aceste date poate determina, după caz, imposibilitatea de a-ți oferi serviciile pentru care este necesară sau obligatorie prelucrarea datelor. Informaţiile înregistrate vor fi utilizate de către un operator și vor fi prelucrate numai cu scopul prevăzut în acest document şi cu respectarea dispoziţiilor legale în vigoare. Nu vom dezvălui niciun fel de informaţie personală către terţi şi nu o să permitem accesul acestora la datele tale fără a primi, în prealabil, consimţământul tău exprimat în scris. Pe lângă operator, vor putea avea acces la datele date și autorităţile competente, personalul propriu al societăţii sau colaboratorii externi implicaţi în executarea scopurilor declarate şi instruiţi în vederea asigurării protecţiei datelor. Printre colaboratorii externi pot fi, fără a ne limita doar la aceștia, Google, companiile de curierat avizate de noi pentru a efectua livrările, platforme de social media precum Facebook, Instagram, aplicații prin care vă putem transmite informații despre noutăți sau oferte precum MailChimp.

În plus se vor colecta și anumite date de navigare. În cursul normal al funcţionării lor, sistemele informatice şi procedurile software pe care se bazează funcţionarea site-ului nostru obţin o serie de informaţii a căror colectare şi transmitere este necesară pentru buna funcţionare a protocoalelor de comunicare Internet. Aceste informaţii nu sunt colectate pentru a fi asociate cu subiecţi identificabili, dar, prin natura lor, ar putea, în cazuri speciale, prevăzute de lege, să conducă la identificarea utilizatorilor.

În această categorie de date intră adresele IP sau numele domeniului calculatorului, adresele URL ale resurselor accesate, orarul vizitei tale, metoda utilizată pentru a interoga serverul, dimensiunea fişierului accesat, codul numeric care indică stadiul interogării serverului (accesat, eroare etc.) şi alţi parametri referitori la sistemul de operare şi la mediul informatic al utilizatorului.

Te informăm că atunci când vizitezi site-ul nostru, serverul înregistrează automat toate aceste date, la fel cum se întâmplă în cazul tuturor operatorilor.

Datele indicate vor fi utilizate doar cu scopul de a colecta informaţii statistice anonime în legatură cu folosirea site-ului şi pentru a-i putea controla corecta funcţionare. Datele ar putea fi utilizate de instituţiile abilitate şi în vederea stabilirii răspunderii în cazul săvârşirii unor ipotetice infracţiuni informatice, cu scopul de a-ți garanta securitatea şi siguranţa în timpul navigării.

CUM ÎŢI PROTEJĂM DATELE 

Swart România se angajează să menţină un standard ridicat de siguranţă în ceea ce priveşte protecţia şi confidenţialitatea datelor tale, în acord cu noile dezvoltări tehnologice.

De asemenea, îţi garantăm că datele furnizate de tine vor fi prelucrate în condiţii care să le asigure securitatea şi confidenţialitatea în sistemele noastre, conform standardelor impuse de legislaţia română în vigoare.

Ținem să iți atragem atenția că siguranţa transmisiilor de date prin intermediul internetului nu este absolută şi nici nu poate fi garantată de nimeni, existând riscul ca datele să fie văzute şi utilizate de către terţe părţi neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilități ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru. Tocmai din acest motiv te sfătuim să păstrezi parolele şi datele de acces la site-ul nostru într-un loc sigur, să nu le dezvălui altor persoane.

Pentru efectuarea plăţilor folosim serviciile procesatorului de plăţi EuPlatesc. Orice informaţii privitoare la plăţi sunt criptate, folosind tehnologia HTTPS cu criptare TSL 1.2.

MODIFICĂRI

Ne rezervăm dreptul de a modifica prezenta Politică de Confidențialitate, fie în cazul în care modificăm modul în care prelucrăm datele tale, fie orice modificare legală. În cazul oricărei modificări, vom afișa pe această pagină versiunea actualizată a Politicii de Confidențialitate, motiv pentru care te invităm să consulți periodic conținutul acestui document. Modificările vor avea efect imediat.

Accesul pe site şi folosirea serviciilor, implică faptul că ai luat la cunoştinţă şi ţi-ai dat acordul asupra noilor termeni.

CUM NE POȚI CONTACTA

Ne poți contacta:

în scris la adresa: strada 1 Decembrie 1918, bl 10C, sc B, Făgăraș, județul Brașov;

telefonic: 0741 795 065, 0784 857 989;

pe email: office@swart-romania.ro

AVEȚI MINIM 18 ANI?

DA

SAU

NU
PENTRU A VIZITA ACEST SITE TREBUIE SĂ AVEȚI MINIM 18 ANI.